روز گذشته ما شاهد انتشار یک بمب خبری بودیم. آن هم خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت بود. در این مطلب به تحلیل این اتفاق میپردازیم. با گیمو همراه باشید.
چند ماه پیش بود که مایکروسافت اعلام کرد شرکت مادر بتسدا را به قیمت حدود هفت میلیارد دلار خریداری کرده است. در آن زمان، این خرید قلب گرانترین خرید تاریخ صنعت بازیهای ویدئویی را برای خودش کرد. خیلیها میگفتند که دیگر نمیتوان خریدی بزرگتر از این را در صنعت بازیهای ویدئویی تصور کرد. از آن موقع یک سال هم نمیگذرد و امروز ما شاهد انتشار یک بمب خبری دیگر از مایکروسافت هستیم. مایکروسافت به صورت رسمی شرکت اکتیویژن بلیزارد را با قیمت سرسام آور 68 میلیارد و 700 میلیون دلار خریداری کرده است.
من خودم زمانی که این خبر را برای اولین بار خواندم، گفتم شاید یک شایعه باشد. اما با کمی جستجو، متوجه صحت آن شدم. باور کنید این خبر و رقم بسیار بزرگتر چیزی است که فکرش را کنید. مایکروسافت با خرید اکتیویژن بلیزارد، صاحب مجموعههای نفیسی شد که از جمله مهمترین آن میتوان به بازی Call of Duty اشاره کرد. مجموعهای که به تنهایی، میتواند هر شرکتی را پولدارتر از قبل کند. اینکه از این لحظه، آثار بزرگی مانند بازی Call of Duty و یا بازی Overwatch در انحصار مایکروسافت است، کمی ترسناک نیز خواهد بود.
خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت
یکی از موضوعاتی که از همان دقایق نخست انتشار این خبر همه را به فکر فرو برد، تمایل و یا عدم تمایل مایکروسافت به عرضه انحصاری آثار یاد شده بود. چه باور کنید و یا نکنید، این آثار از امروز در انحصار و اختیار مایکروسافت قرار دارند. مایکروسافت میتواند هر کاری که دوستش دارد با آنها انجام دهد و شاید یکی از این کارها، عرضه انحصاریشان روی کنسولهای ایکس باکس باشد.
البته باید تا نیمه دوم سال 2023 میلادی برای کامل شدن فرایند خرید اکتیویژن بلیزارد صبر کرد و احتمالا بعد از آن شاهد تغییرات بزرگ در انتشار بازیها خواهیم بود. اما با این اوصاف، آثار بزرگی از این به بعد در روز عرضهشان، به صورت رایگان روی سرویس گیم پس دردسترس قرار خواهند گرفت. نکتهای که همه تحلیلگران روی آن هم نظر هستند، ارزشمندتر شدن سرویس گیم پس است. سرویس گیم پس حالا بزرگتر و همینطور قدرتمندتر از همیشه است. تصورش کنید که تمام نسخههای بازی Call of Duty، بازی Overwatch، بازی WarCraft و … به صورت رایگان و تنها با خرید اشتراک ماهیانه 10 دلاری، دردسترستان است. واقعا چه چیزی بهتر از این! به عبارتی سرویس گیم پس در حال تبدیل شدن به سرویس نتفلیکس است و به نظر میرسد مایکروسافت در این نسل بیشتر از هر زمانی برای برنده شدن است.
بازی های جدید مایکروسافت
در ادامه لیستی از بازیهایی که در حال حاضر نسخه جدیدی از آنها در حال ساخت است و یا مدت زمان کوتاهی از انتشار نسخه پیشین آنها میگذرد را میتوانید مشاهده و بررسی کنید. به عبارتی، بازیهایی که زنده هستند:
- مجموعه بازی Call of Duty
- مجموعه بازی World WarCraft
- مجموعه بازی Candy Crush
- مجموعه بازی StarCraft
- مجموعه بازی Overwatch
- مجموعه بازی Crash Bandicoot
هر کدام از این آثار، به خودی خود میتوانند آینده یک شرکت را تضمین کنند. اما بازیهای دیگری هم هستند که چند سالی خبری از آنها نیست. از جمله مهمترین این بازیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد. به عبارتی آثاری که مرده هستند و به احتمال زیاد مایکروسافت باری دیگر آنها را زنده خواهد کرد:
- Blackthorne
- Geometry Wars
- Guitar Hero
- Gun
- Pitfall
- StarCraft: Ghost
- Zork
در بین نامهایی که یادی از آنها شد، بازی Gun بیشتر از همه میدرخشد. مجموعهای که توانست با گیم پلی و مکانیزمهای خاص و منحصر به فردش، تحولی شگرف به صنعت بازیهای ویدئویی وارد کند. از این رو انتظار میرود که مایکروسافت به زودی، دست روی این اثر بگذارد. به طور حتم این اتفاق باعث هیجان انگیزتر شدن و همینطور بیشتر شدن تنوع آثار مایکروسافت و ایکس باکس میشود.
سونی چه سیاستی در قبال مایکروسافت و خریدهایش خواهد داشت؟
اما یکی از مهمترین سوالی که برای خیلیها پیش آمده، نحوه واکنش سونی به این موضوع است. باید قبول کنیم که مایکروسافت با سرویس گیم پس و همینطور خرید شرکتهای بزرگ، برگ برنده فوق العادهای در دست دارد. خیلیها منتظر هستند تا ببینند سونی در مقابله با این موضوع، چه واکنشی از خودش نشان میدهد. شایعاتی از رونمایی سرویسی شبیه به گیم پس برای کنسولهای پلی استیشن از اوایل سال میلادی پیشین به گوش میرسد. اتفاقی که بیشتر از اینکه شایعه باشد، به واقعیت نزدیک است. زیرا آینده صنعت بازیهای ویدئویی بیشک در اختیار سرویسهایی شبیه به گیم پس است.
از طرفی دیگر، باید منتظر خرید شرکتهای بزرگ از سمت سونی باشیم. اگر این کار را انجام ندهد، بیشک بازی را به مایکروسافت در نسل نهم میبازد. سال گذشته سونی در واکنش به خرید بتسدا توسط مایکروسافت، استودیوهای بزرگی را خریداری کرد. اما دیگر کار از خرید استودیو گذشته است. سونی باید به سراغ شرکتهای بزرگ برود و الا دیگر اثری برای عرضه روی کنسولهایش در طول سال ندارد.
آینده صنعت بازیهای ویدئویی
میتوان انتظار داشت که از آینده نچندان دور، فروش کنسولهای ایکس باکس رشد چشمگیری خواهد کرد. یکی از اتفاقاتی که بعد از انتشار خبر خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت رخ داد، ضرر چشمگیر 20 میلیارد دلاری سونی بود.
با این اوصاف، راهی که مایکروسافت در پیش گرفته است بدون شک به پیشرفت صنعت بازیهای ویدئویی ختم خواهد شد و بیشتر از هر چیزی، برای ما بازیکنان سود دارد. زیرا با رشد سرویسهایی مانند گیم پس، ما بازیکنان با خرجهای کمتری، میتوانیم به آثار بزرگتری دسترسی داشته باشیم. این را هم در نظر بگیرید که مایکروسافت تغییری در سیستم مدیریت اکتیویژن بلیزارد صورت نداده است. البته که این شرکت با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند. به طور حتم وجود این مشکلات باعث شده تا مایکروسافت بتواند شرکت را با هزینه به مراتب کمتری خریداری کند.
نظر شما درباره این اتفاق چیست؟ به نظرتان مایکروسافت آثاری مانند بازی Call of Duty را در انحصار کنسولهایش میگذارد؟ خوشحال میشویم نظراتتان را با ما و کاربران سایت به اشتراک بگذارید.
منبع: GameSpot